Waarom reviews vandaag de dag noodzakelijk is voor ieder restaurant

Reviews voor restaurants

Introductie

In het artikel wordt uitgelegd waarom reviews zo belangrijk zijn voor bedrijven in de wereld van vandaag. Er wordt benadrukt hoe klantbeoordelingen kunnen helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten en het verbeteren van de reputatie van een bedrijf. De review specialisten van Klantenvertellen geven ook tips over hoe om te gaan met zowel positieve als negatieve beoordelingen. Verder wordt uitgelegd hoe ons team bij Klantenvertellen jou kan helpen bij het verzamelen en analyseren van klanten beoordelingen en hoe wij jou kunnen helpen bij het verbeteren van jouw online aanwezigheid en reputatie.

Waarom zijn reviews belangrijk?

Online reviews hebben een grote impact op de reputatie van jouw restaurant. Potentiële klanten baseren hun keuzes steeds vaker op online reviews van anderen. Bij het ontdekken van een nieuw restaurant is de eerste stap van de consument om reviews over het restaurant raad te plegen. Want klanten weten dat de ervaring van de klanten die hun voorgingen een goede proxy is voor hun ervaring.

Een slechte beoordeling kan ervoor zorgen dat potentiële klanten besluiten om naar een ander restaurant te gaan. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw restaurant positieve beoordelingen krijgt en dat eventuele problemen snel worden opgelost. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een actieve aanwezigheid op online review platforms en om te reageren op zowel positieve als negatieve beoordelingen.

Naast de directe impact op de reputatie van uw restaurant, hebben online reviews ook een effect op zoekmachine resultaten. Zoekmachines zoals Google hebben de neiging om bedrijven met meer en betere beoordelingen hoger te rangschikken in de zoekresultaten. Dit betekent dat een goed beheerde reputatie niet alleen potentiële klanten kan aantrekken, maar ook kan zorgen voor een betere vindbaarheid van uw restaurant online. Gelukkig genieten wij bij Klantenvertellen van een goede relatie met Google; dit betekent dat reviews verzameld door ons platform op Google te vinden zijn!

Hoe om te gaan met reviews

Iedere klant heeft een unieke ervaring; dit betekent dat de kwaliteit van de reviews die je als restaurant verzamelt zeer divers kan zijn. De meerderheid zal uiteraard positief zijn bij tevredenheid van je diensten. Maar er zullen altijd klanten zijn met een mindere ervaring. En dit is goed! Niemand vertrouwt een bedrijf met een 10/10; fouten maken is menselijk: klanten kijken niet enkel naar de hoeveelheid van goede reviews maar ook hoe jij als bedrijf omgaat met negatieve beoordelingen. 

Als je ziet dat een klant veel moeite heeft gedaan in het schrijven van een beoordeling, goed of slecht, dan raden wij altijd aan om te antwoorden op hun beoordeling. Een bedankje, of uitleg/oplossing voor hun probleem kan wonderen doen. De klant voelt zich gehoord en gezien, en is geneigd om de relatie verder te zetten: dit is goed voor klanten-retentie. 

Het verzamelen van beoordelingen is één kant van de munt, maar het publiceren speelt ook een belangrijke rol. De beoordelingen verzamelt door ons worden uiteraard gepubliceerd op Google en op jouw eigen review pagina. Het stopt niet daar natuurlijk: reviews zijn een belangrijk deel van jouw imago. Daarom is het belangerijk om de beoordelingen zo wijd mogelijk te verspreiden, bijvoorbeeld: op de website, social media kanalen, of zelfs gewoon in je werkplaats! Bij Klantenvertellen beschik je over verschillende tools om de beoordelingen zo ver mogelijk te verspreiden.

Reviews verzamelen met Klantenvertellen

Klantenvertellen is uiteraard niet het enige platform waarmee je reviews kunt verzamelen, dus waarom zou je voor ons kiezen? Bij Klantenvertellen is het onze missie om het verzamelen en publiceren van reviews zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo dat jij kunt focussen op wat echt telt: het beste eten in de Benelux serveren! 

Hoe verzamel je klanten beoordelingen met Klantenvertellen?

Bij Klantenvertellen hebt je verschillende tools tot je beschikking:

  • Handmatige uitnodigingen via email of diverse kanalen: dit is wat trager, maar in sommige gevallen heb klanten gewoon die personal touch nodig.
  • Automatisch uitnodigingen versturen: dit maakt het gemakkelijk om reviews op een industriële schaal te verzamelen.
    • Dit kan via email of diverse andere kanalen gebeuren
  • De Easy Invite Link: niet alle restaurants zijn volledig digitaal vandaag de dag; daarom vinden wij het belangrijk om ook reviews offline te verzamelen. Dit is super gemakkelijk met onze custom posters en QR-code!
  • Thuis applicatie: verzamel je liever meteen reviews aan de kassa; dan kun je ons programma op je tablet inladen zodat klanten meteen de questionnaire kunnen invullen.

 

Hoe publiceer je reviews met Klantenvertellen:

Uiteraard hebben wij ook diverse manieren om de reviews te publiceren:

  • Google: Bij Klantenvertellen genieten wij van een goede relatie met Google; dit maakt het mogelijk voor ons om de reviews verzamelt met ons platform meteen op Google te plaatsen (Inclusief Google Ads).
  • Je eigen review pagina: Elk bedrijf geniet bij ons van een eigen review pagina; dit boost de SEO score van je bedrijf en maakt het makkelijk om alle reviews terug te vinden.
  • Je website: Het is volledig mogelijk om de reviews verzamelt met ons platform meteen op je eigen website weer te geven met XML-integratie.
  • Social Media: Ons platform maakt het gemakkelijk om reviews zo wijd mogelijk te verspreiden op Social Media.

 

Toonaangevende ondersteuning en Succes management:

Dit zijn enkele feiten over ons product dat ons onderscheiden van de competitie, maar dit is niet de enige reden waarom je voor Klantenvertellen mag kiezen. Bij Klantenvertellen geniet iedere klant, van giganten tot kleinere bedrijven van toonaangevende klanten ondersteuning en success management. Het is onze missie om jou te helpen zoveel mogelijk reviews te verzamelen: jouw success is ons success! In de Klantenvertellen familie helpen wij elkaar!

Conclusie

Klantbeoordelingen zijn van onschatbare waarde voor restaurants en bedrijven in het algemeen. Ze kunnen helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten en het verbeteren van de reputatie van een bedrijf. Het is belangrijk om actief betrokken te zijn bij online review platforms en om te reageren op zowel positieve als negatieve beoordelingen. Bij Klantenvertellen begrijpen we het belang van klantbeoordelingen en bieden we verschillende tools om reviews gemakkelijk te verzamelen en te publiceren. Bovendien bieden we toonaangevende klantenondersteuning en succesmanagement om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf het beste uit jouw reviews haalt.

Leave a Reply