Site icon eKomi Seller Ratings & Reviews powered by Google & More!

De Beste E-commerce ideeën voor 2023

E-commerce

E-commerce

2023, is het jaar van de ondernemer!

Het is alweer een nieuw jaar, maar dit is geen gewoon jaar. Het voelt wel alsof we al een tijdje geen ‘gewoon’ jaar meer hebben gehad sinds de corona-pandemie. De Corona-pandemie bracht een explosie in nieuwe e-commerce webshops; van handgemaakte juwelen tot gadgets uit China, je vind het allemaal. Maar zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt is het gemakkelijk geld van de afgelopen 2 jaar op aan het drogen dankzij inflatie en de Oorlog in Oekraïne. Maar het zijn juist jaren zoals deze dat de echte entrepreneur onderscheidt van de ‘wantrepreneur’ zoals Mark Cuban zou zeggen. Bij Kiyoh is het onze missie om de ondernemer bij te staan, en om dit te vieren hebben wij een gids samengesteld met de beste e-commerce ideeën voor 2023.

E-commerce blijft maar groeien

De wereldwijde ecommerce markt groeide met meer dan 70% tussen 2019 en 2022; dit figuur heeft natuurlijk te maken met de enorme groei in de e-commerce markt vanwege de corona pandemie. De wereldwijde e-commerce markt is geprojecteerd om 40% te groeien tussen 2022 en 2026. Dit is goed nieuws! Periodes zoals deze maken het mogelijk om duurzame bedrijven te onderscheiden van trendhoppers. Denk eens terug aan de dot-com crash in de laat-jaren 90. Tussen pets.com en geoseeker zat ook Google en Amazon, die triumphant de crash uit zijn gekomen. 2023 is het jaar dat de Google en Amazon van morgen geboren zullen worden, ben jij bereid die kans te laten liggen?

De meest populaire E-commerce categoerien

Tot nu toe is de e-commerce markt gedomineerd door grote spelers zoals Bol.com en amazon, de grootste productcategorieën dat verkocht worden door deze giganten zijn:

  1. Kleding
  2. Technologie
  3. Thuis en Wonen
  4. Schoonheid en Verzorging
  5. Boeken en Media
  6. Boodschappen (online)

De giganten zijn misschien wel verantwoordelijk voor het meeste verkoopvolume maar dit wilt niet zeggen dat er niets meer overblijft. De kleine zelfstandige speelt een belangrijke rol in dit ecosysteem. Bol.com en amazon.com zijn de go-to’s als het aankomt op alledaagse producten dat je normaal gezien in grootwarenhuizen en shoppingcentra op de kop zou tikken. Als je voor kwaliteit en vakmanschap kiest, dan ga je liever bij de kleine zelfstandige. Neem de categorie kleding bijvoorbeeld: Voor een gewone jeans of shirt surf je best naar amazon of de website van de H&M, maar wat als je een nieuwe outfit nodig hebt voor een feestje of evenement? Dan kies je voor kwaliteit, en liefst iets uniek zodat jij de showstopper kunt zijn van elk feestje dat je binnenwandelt.

De beste e-commerce opties voor 2023

Mijn excuses voor de clickbait titel, maar ik zal dit artikel niet afronden met een lijst met de beste e-commerce categorien. Als ik wist wat de next big hit zou zijn, dan zat ik nu in de Bahamas en werd dit artikel nooit geschreven ;). In plaats van een dulle lijst dat je op elke clickbait site op het web terug zult vinden, eindig ik dit artikel met wat advies bij het uitkiezen van je idee. 

De basics, je tandenborstel, sokken of nieuwe telefoon die koop je best op amazon of coolblue. Het wiel heruitvinden is nooit een succesvolle strategie, het enige echte advies dat telt is advies zo oud als het statuut ondernemer zelf. Niche! Niche! Niche! Focus op wat jij graag en goed doet. Maak je graag prints voor kledij? Go for it! Bak jij de beste koekjes van de Benelux? Prove it! Als jij het zou kopen dan is de kans groot dat er nog duizend meer dromers rondlopen dat net hetzelfde denken. Het zal niet makkelijk zijn om een e-commerce bedrijf of eender welk bedrijf te starten of groeien in 2023, maar makkelijk dat kan iedereen! Ondernemers zijn niet bang voor een uitdaging. Als je bedrijf het komende jaar aan kan dan overleef je 2026 met je ogen dicht. Ga ervoor en bewijs waarom de Benelux de Economische kern van Europa is!

Meer weten over Kiyoh?

Onze geavanceerde kruisverwijzing van reviewscores met het aantal reviews is mogelijk gemaakt dankzij kiyoh. Kiyoh is een onafhankelijk online reviewplatform dat gespecialiseerd is in het verzamelen en publiceren van online klantbeoordelingen. Door het gebruik van kiyoh ontstaat er een online reputatie die eer doet aan de prestaties van de webshop, niet omdat de shop dat zelf vindt, maar omdat hun klanten dat zo ervaren! Kiyoh is door Google gekozen tot reviewpartner.

Wilt u er zeker van zijn dat uw webshop goed wordt weergegeven op het internet? Kijk op Kiyoh.nlDe beste mobiele providers van Nederland

Exit mobile version