De Beste Griekse Restaurants in Brussel

De Beste Griekse Restaurants van Brussel

Echt Grieks!

België is thuis tot een van de grootste Griekse gemeenschappen in West Europa, veel Griekse families zijn in de jaren zestig en zeventig naar België verhuisd om in de mijnen te werken. Sinds de Economische crisis van 2008, is dit nummer nogmaals toegenomen. Met zoveel Grieken in ons land is het logisch dat er zoveel goede griekse restaurants te vinden zijn.

Griekse keuken staat bekend om haar gebruik van verse ingrediënten, ambachtelijke bereiding en natuurlijk genoeg knoflook ;). De Griekse keuken is ook nog eens zeer gastvrij voor vegetariërs en veganisten, want de meeste griekse gerechten zijn vegetarisch! Dit moet de echte vleeseters niet afschrikken hoor, er is genoeg souvlaki voor iedereen!

Hoe vind je de beste Griekse restaurants?

Om de beste Griekse restaurants van Brussel te zoeken moeten we eerst wat criteria opstellen, want wat maakt een goede Griek net zo goed?

  • Gastvrijheid: Grieken zijn een van de meest gastvrije mensen; en dit moet ook doorgetrokken worden tot de restaurants! 
  • Vers: Verse groenten, vlees, en vis is super belangrijk als het aankomt op Grieks eten van kwaliteit.
  • Diversiteit: Er moeten genoeg keuzes op het menu zijn voor al jouw dieet beperkingen.
  • Simpel: Het menu mag divers zijn, maar simpelheid is altijd beter als het om rustieke gerechten gaat.

Nu dat we de criteria geïdentificeerd hebben is het tijd om de beste restaurants van Brussel te rangschikken. Maar je zult alvast gemerkt hebben dat niet alle bovenstaande criteria even gemakkelijk te evalueren zijn. Bij elk restaurant individueel langs gaan is een optie, maar er is een betere manier: Door naar de beoordelingen van klanten die jou voorgingen te kijken is het mogelijk om de kwaliteit van het restaurant op te meten aan de hand van honderden vorige ervaringen. Hier gaan we dan!

De best beoordeelde Griekse restaurants

Google Score Aantal Beoordelingen
Greekit 4.6 96
Kefanio 4.5 927
Strofilia 4.5 1088
Menelas Ouzerie 4.4 245
Attica 4.4 187
Plaka 4.2 2728
Santorini Brussels Grand-Place 4.1 465
Notos 4.1 259
Greek Street Food Experiece by IDEA 4.1 41
Kriti 4.1 514

 

De meest beoordeelde Griekse restaurants

Google Score Aantal Beoordelingen
Plaka 4.2 2728
Strofilia 4.5 1088
Kefanio 4.5 927
Kriti 4.1 514
Santorini Brussels Grand-Place 4.1 465
Notos 4.1 259
Menelas Ouzerie 4.4 245
Attica 4.4 187
Greekit 4.6 96
Greek Street Food Experiece by IDEA 4.1 41

 

Onze aanraders

Het is duidelijk dat de Griekse gemeenschap in België haar eten zeer serieus neemt met zo een goede scores! Niemand haalde een score onder de 4, dit is veel beter dan het gemiddelde. Toch willen wij een dikke proficiat wensen aan Greekit omdat zij de beste score van 4.6 met 96 beoordelingen hebben behaald. Ook willen wij Plaka in de bloemetjes leggen omdat zij het hoogste aantal beoordelingen van 2728 hebben kunnen  combineren met een topscore van 4.2! Alle restaurants uit onze lijst zij zeker een bezoekje waard; vergeet niet om altijd de beoordelingen te bekijken voor dat je een nieuw restaurant bezoekt!

Meer weten over Klantenvertellen?

Onze geavanceerde kruisverwijzing van reviewscores met het aantal reviews is mogelijk gemaakt dankzij kiyoh. Klantenvertellen is een onafhankelijk online reviewplatform dat gespecialiseerd is in het verzamelen en publiceren van online klantbeoordelingen. Door het gebruik van Klantenvertellen ontstaat er een online reputatie die eer doet aan de prestaties van de webshop, niet omdat de shop dat zelf vindt, maar omdat hun klanten dat zo ervaren! Klantenvertellen is door Google gekozen tot reviewpartner.

Wilt u er zeker van zijn dat uw webshop goed wordt weergegeven op het internet? Kijk op Klantenvertellen.nl

Leave a Reply